2013. december 12., csütörtök

Pop up Luca búza



bejegyezte Tünde
Péntek 13. Luca napja - boszorkányok, fekete macskák, Luca szék, Luca kalendárium, Luca széke…..oly sok érdekes téma. A gyerekeimmel egy Luca búzás Pop up -ot készítünk. Meg is van a terv.

Mi kell hozzá: Tetra pack doboz, kavics, virágföld, bio búzavetőmag, dekor papír és jókedv :)


 Bio búza magot vettem -  hogy megetethessük a zebra pintyeinkkel, macskánkkal, magunknak meg facsarunk a levéből, megvéd a betegségektől.

A doboz közepét egy tégla lap alakú vágással felnyitottam.  Ollóval kilyukasztottam az alját, hogy a víz el tudjon folyni. Kerül alá alátét.


Apró kavicsból tettem az aljára egy 3 cm réteget.

Megtöltöttem virág földdel.
 
Rászórtam a búza magokat.

Letakartam őket földdel.

Készítettem egy képet amelyet rácsíptettem a doboz felhajtott részére.

Pénteken, Luca napján mindegyik gyerekem elkészíti a saját Pop up Luca búza dobozát. Alig várom lássam mit rajzolnak. A napokban már beszélgettünk Lucáról, már alakul a kis fejükben  a kép.

Pontosan Luca napján elkezdjük majd locsolni, meleg és világos helyre tesszük. Karácsonyig a búza eltakarja majd a fekete macskákat és az ég felé tör. Hurrá ! Vége a sötétségnek. Ezután több lesz a fény és jó lesz a termés. Még gondolni sem akarok rá, hogy nem így lesz.

Kíváncsi lennék nálatok milyen lett a Pop-up Luca búza doboz. Küldjétek képeket, jutalomképpen belépőt kaptok a 2014-es Szamóca programokra. www.gyerekkertesz.hu

Jó készülődést !


2013. december 6., péntek

Madáretetés

Elkezdődött a madáretetési szezon.

December 14.-én szombaton 10-től és 11-től várjuk a kis kertészeket a Füvészkertbe, hogy etessük meg közösen a madarakat.

Magokból készítünk eleséget. A pálmaházban gyúrjuk, dagasszuk, felfűzzük, majd különféle tartókban kitesszük a madárkáknak a kertbe és hazavinni is jut.

Gyertek, várnak a madarak!

Kérjük jelentkezzetek be, e-mailen vagy telefonon (vagy online a weboldalunkon www.gyerekkertesz.hu).

Árak: 1500 Ft/gyerek, 2500/2 gyerek (testvérkedvezmény), 3000 Ft/3 alkalmas bérlet

A felnőtt kísérő a Füvészkertbe belépőjegy vásárlásával tud bejönni.

2013. december 2., hétfő

Adventi koszorú


bejegyezte Tünde
Hogyan vegyem rá a gyerekeket, hogy több időt töltsenek a friss levegőn? Folyamatos téma a családunkban. Az Adventi koszorúnk elkészítése is jó ürügy volt arra, hogy ki vonuljak a kertbe a 10 éves lányommal. Cirmos, a macskánk azonnal ott termett, minden ágat, vesszőt, szalagot megkergetett. Ő a leglelkesebb kiskertész.
 







A tavalyi koszorút letisztogattam, körbe tekertem egy szál dróttal. A hurkok alá dugdostuk a kertben szedett zöldeket, csipkebogyót. Eleinte Virág még duzzogott, hogy „hideg van meg tél van”…., aztán ahogyan a koszorú alakult, a fenyőágak, színes levelű kecskerágó, csipkebogyó körbe-körbe rendeződtek, Virág dalolni kezdett észrevétlenül. Jól telt a napunk, a délutáni napsütésben.

Múlt héten az egész család a kertben volt. Az örökzöldeket megmetszettem itt ott, hogy a hó ne nyomja le annyira őket. Lili a kis négy éves kezeivel beszurkálta az ágakat egy földdel megtöltött virágcserépbe. Biztosan díszeket is rakunk majd rá Karácsony közeledtével.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...